Friheten har aldrig varit bekväm

Fosterjorden är den jord som fostrat oss till de vi är. Såväl individer som folk. Jorden representerar det som har varit och skall komma. Generationer av arbete, frihetslängtan, stolthet och styrka.

Har man inte kontakt med denna jord fostras man inte till att uppskatta eller föra vidare de fundamentala värden som varit vår överlevnad.
Den jordplätt där händer arbetat, bärgat sten och odlat; den plätt som gödslats, skördats och livnärt generationer. De jordiga händerna representerar en frihet. För jorden förslavar inte. Det är idéer, ideologier och människor som inte har kontakt med marken som gör det. Som vill härska, kontrollera och livnära sig på andra.

Jorden, marken, landet och plätten förstås bokstavligt och bildligt. Det är den vi har våra fötter på och händer i. Och den bärs inombords, i hjärta och tanke; som minnen, som vördnad för det man äger och skyddar.

Detta är ett sätt att definiera patriotism. Det är vad fosterjorden.se vill förmedla över tid.

Samtidigt är hotet mot frihet, äganderätt, lokala beslut och yttrandefrihet tydligt. I bogsvallet av det vi känner som ”Pandemin”, rullas planen ut som ser nationell suveränitet som en omöjlighet. Ur boken ”Covid-19: The Great Reset”, skriven av grundaren av och chefen för World Economic Forum:

”Tighter border controls for the purpose of managing the progression of the pandemic make eminent sense, but the risk that the revival of the nation state leads progressively to much greater nationalism is real, a reality that the “globalization trilemma” framework offered by Dani Rodrik captured. In the early 2010s, when globalization was becoming a sensitive political and social issue, the Harvard economist explained why it would be the inevitable casualty if nationalism rises. The trilemma suggests that the three notions of economic globalization, political democracy and the nation state are mutually irreconcilable, based on the logic that only two can effectively co-exist at any given time. Democracy and national sovereignty are only compatible If globalization is contained. By contrast, if both the nation state and globalization flourish, then democracy becomes untenable. And then, if both democracy and globalization expand, there is no place for the nation state. Therefore, one can only ever choose two out of the three – this is the essence of the trilemma.” (“Covid-19: The Great Reset”, Klaus Schwab & Thierry Malleret, s. 107)

Vi kan inte sitta still och tiga om vi i framtiden vill kunna fortsätta leva fritt och föra vidare arvet från vår fosterjord. Ett sätt att protestera är att på det privata planet inte låta sig hunsas med utan i stället börja ta egna beslut. Om fler och fler använder sig av sin ryggrad, kommer ännu fler att inspireras. Man kan få vara beredd på en och annan snyting, men rätten till frihet har aldrig varit bekväm.

Urban S


Visa ditt stöd genom att dela.
Eller bli en Patreon (se länk uppe till höger)
Eller Swisha en gåva utan krav på motprestation till: 0731062132

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...